Opnieuw een doppen transport!

11-08-2020 | 15:10

Er zijn in heel Nederland weer ontzettend veel metalen doppen gespaard! En daarom was het de hoogste tijd voor een nieuw transport.

In het zuiden van het land stonden heel veel doppen opgeslagen: gisteren werden er maar liefst 46 bigbags ingeladen. Vandaag ging de volle vrachtwagen nog langs twee inzamelpunten om daarna richting het hoge noorden te rijden! Het was passen, meten en vooral zweten voor de chaffeur en de vrijwilligers. Inmiddels is de vrachtwagen aangekomen bij de recyclefabriek waar een mooie prijs per kilo voor het tin in de doppen wordt betaald. De opbrengst hiervan wordt besteed aan diabetesonderzoek. 

Nieuwe opslagplek gezocht
De opslaglocatie in Midden Limburg is nu helemaal leeg en stopt er na vele jaren helaas mee. Daarom wordt er hard gezocht naar een nieuwe opslagplek tussen Ittervoort en Sittard die idealiter bereikbaar is per vrachtwagen. Heb je of ken je iemand die opslagruimte heeft en wil helpen met de opslag van de bigbags doppen? Neem dan per mail contact op met de vrijwilligers die deze bijzondere actie coördineren via info@metalendoppen.nl. Of als je mee wilt helpen met transport op een andere locatie in Nederland kan je een mailtje sturen. 

Bedankt alle spaarders, vrijwilligers, opslaglocaties, de chauffeur en het bedrijf die het transport hebben gesponsord. Dankzij jullie is de doppenactie zo'n succes! 

Meer lezen over de doppenactie? Bekijk de Doppen-actiepagina.