Workshop: vogelvoedertaarten versieren

Ilona Holtrop
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 100 (25%)

MOTIVATIE

30-12-2019 Onze dochter van 11 heeft nu net een jaar diabetes type 1, zomaar uit het niets na twee weken vage klachten te hebben zoals in de nacht vaak plassen, harde ontlasting, erg moe, afvallen, last van haar ogen en ook vreemd uit haar ogen zien. We waren amper met deze verschrikkelijke ziekte bekend. Wat kwam er veel op ons af en wat leerden we snel (moet ook wel omdat je je kind de beste zorg wil geven). Wat heftig dat je dit zo ineens kan overkomen, heel je (gezins)leven staat op z'n kop en dan nog de leer dat er per dag 166 nieuwe gediagnotiseerden bijkomen (ook diabetes type 2). Wij zullen deze diagnosedag nooit meer vergeten. 

Veel informatie heb ik van het internet afgehaald en daar kwam ik het aangrijpende filmpje tegen over Sytske (sytskefoundation) die afhankelijk is van een inwendige insuline pomp maar waarvan de fabrikant gaat stoppen met deze te produceren. Vreselijk, met tranen in mijn ogen zat ik dit filmpje te bekijken. En besefte dat iedereen met diabetes, dus ook mijn dochter dit kan overkomen, resistent te worden voor insuline. En dan, ja wat dan, dan is de kans om vroegtijdig te sterven wel heel erg groot geworden als er geen inwendige insuline pomps meer op de markt te verkrijgen zijn. Wat een heftig vooruitzicht.

Gelukkig wordt nu de Dialin ontwikkeld en daar is snel veel geld voor nodig, hopelijk komt deze pomp dan nog op tijd voor veel mensen. Naast dat ik al meedoe aan de landelijke actie om kroonkurken en metalen deksels in te zamelen en collecte te lopen voor het Diabetes Fonds kwam ik op nog een ander idee. Ik maak graag voedertaarten voor de tuinvogels, neem eens een kijkje op mijn facebookpagina: TwinkiestaArt.

Workshops vogelvoertaarten versieren:

Afgelopen weken voor kerst heb ik twee workshops gegeven in mijn woonplaats Gorredijk (Friesland dichtbij Heerenveen), waar mensen een vogelvoertaart in kerstboom vorm konden gaan versieren. 2,50 van elke betaalde workshop kwam ten goede aan het Diabetes Fonds. Ik heb nu al een bedrag van 20,00 binnen gehaald en dit ga ik straks gelijk doneren. De mensen (jong maar ook oud) die eraan mee hebben gedaan waren erg enthousiast, vonden het erg leuk om te doen en daarom wil ik deze workshop nogmaals 2 keer per jaar aanbieden. Een keer in de lente en een keer in de winterperiode.

In de lenteperiode geef ik de workshop een vogelvoedertaart “lammetje versieren” en in de winterperiode is dit een vogelvoedertaart “kerstboom versieren”. De vorm ligt al voor je klaar op een houten schijf van een boomstam. Ik zal je welkom heten, een verhaal voorlezen en eerst voordoen hoe je verschillende versieringen van vet kunt maken met behulp van een slagroomspuit. Daarna mag jij helemaal naar eigen idee het lammetje of de kerstboom versieren met allerlei nootjes, zaden, besjes, mos, dennenappeltjes, bloemetjes enz. Tussendoor wordt je verwend met een verfrissend drankje en iets lekkers. Ben jij een snelle werker en heb jij dus snel je vogeltaart versiert dan zijn er ook nog kleurplaten om in te kleuren die perfect bij dit thema aansluiten.  

Aanmelden workshops 2020:

Lijkt dit je leuk, ben je jong of oud, dan kun je je via de eerder genoemde facebookpagina of via de mail bezigzagbijtje@ziggo.nl vragen stellen of aanmelden door mij een berichtje te sturen. Geef wel aan als je een pinda-allergie hebt omdat ik met pinda's en vogelpindakaas werk, dan pas ik de workshop voor je aan.

Let wel: Wanneer er Minimaal 5/ maximaal 10 aanmeldingen zijn zal de workshop doorgaan.

Locatie en datums:

Helaas heb ik zelf in mijn woonplaats Gorredijk nog geen eigen ruimte waar ik de workshops kan gaan geven maar heb ik mooie locaties gevonden die ik afhuur:

  • Locatie:  "De Kleurendriehoek" /  Zondag 26 en woensdag 29 april /  14:00 - 15:30 uur

                         Aengwirderweg 137 8459 BK Luinjeberd

                         https://www.dekleurendriehoek.nl/

  • Locatie:  MFA "De Aengwirden" /   Zondag 3 en woensdag 6 mei / 14:00 - 15:30 uur   

                         it Hiem 3 8458 CA Tjalleberd

 

Kosten: contant €20,00 waarvan €2,50 voor Dialin, incl. verfrissend drankje, wat lekkers en een zelf uit te kiezen kadootje.   

Lengte workshop: Uur tot anderhalf uur (afhankelijk hoe creatief je bent en hoe leuk je het vindt). Ik zie er in ieder geval al naar uit om je te verwelkomen. Liggen Tjalleberd of Luinjeberd voor jou niet naast de deur, he wat jammer, maar misschien wil je wel mijn actie steunen en een donatie overmaken zodat deze dialin pomp er zo snel mogelijk kan komen. Bedenk dat jij hierin echt het verschil maakt!

 

Ik heb er weer zin in, jij ook? Meld je dan nu snel aan. Vind je het een beetje spannend, misschien wil je zusje/broertje vriendinnetje/vriendje of oma/opa ook mee doen. 

Ilona van Twinkiestaart.

 

PS: wat zullen de vogeltjes lekker smullen en op krachten kunnen komen om straks hun jongen in het nest te voeden. 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 30-12-2019 | 20:29
€ 20 Ik ben de organisator van deze actie en omdat ik al met de in dit jaar 2019 gegeven workshops 20,00 op heb gehaald heb voor het diabetesfonds is het logisch dat ik dit zo snel mogelijk over heb gemaakt. 30-12-2019 | 19:22
Bekijk alle

Wat leuk, support te krijgen...

31-12-2019 | 18:00  Wat een verrasing vanochtend door een telefoontje te ontvangen van een medewerker, Elsbeth, achter de schermen bij diabeatit. Had ik nooit verwacht. Ze was erg belangstellend naar hoe ik op het idee was gekomen en vond het een superleuk initiatief om een workshop met vogeltaarten te doen, vond de actiepagina er nu al goed uitzien. Daarnaast bedankte ze me/ons voor de inzet om kroonkurken en metalen deksels te sparen voor de landelijke actie en collecte te lopen. Voor mij/ons echt maar een kleine moeite om te doen en zo hebben wij het gevoel dat we iets van grip kunnen krijgen op deze chronische ziekte en iets voor onze dochter en haar soortgenoten kunnen doen.   Leuk trouwens om te horen dat ze de actie willen supporten en me reclame materiaal zoals een banner gaan toesturen, super. Ik hou natuurlijk de brievenbus in de gaten volgende week. Van mijn kant gaf ik nog tips aan dat ik het jammer vond dat de actie maar voor een duur van 31 dagen is en dan moet je hem weer opnieuw aanmaken. Beter is het iig in mijn geval om het een half jaar of een jaar te laten duren. Dat was ze met me eens en neemt het mee, dus wie weet verandert dat. Dat de foto's die je plaatst kleiner of onscherper worden ligt aan Kentaa zelf. Misschien dat ze dat ooit aan kunnen passen. Ze vroeg me wat onze dochter van deze actie vond, ze zal wel trots zijn op je. Nou eerlijk gezegd heb ik deze actie nog niet met haar besproken en is zij op bijna 12 jarige leeftijd nog niet zo met het diabetesfonds bezig. Ze heeft dan ook nog maar een jaar diabetes en wilde wel mee collecte lopen. Ze weet wel dat ik een gedeelte van de opbrengst van de workshoppen afdraag aan het DF. We sparen de doppen maar ook dat vind ze eigenlijk maar gewoon. Maar misschien komt dat dat ik me altijd inzet voor goede doelen. Na het telefoongesprek heb ik dochterlief toch maar even ingelicht en gevraagd wat ze ervan vond en of ze ook trots was. Ze vond het een goed idee zei ze en zei dat ze een beetje trots op me is. Maar in haar hart zit vast veel meer trots dan ze zeggen wil... Rest mij voor nu om iedereen een veilig en goed uiteinde en een gezond en creatief 2020 toe te wensen!!      
Lees meer