IBS loopt Dam tot Dam voor genezing van Diabetes type 1

IBS Capital Allies
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 3575c83d2e0fb9d0a00d3b1aed77aca69afc9ee8
van totaal € 5.000 (111%)

Ieder jaar kiezen wij een goed doel voor de Dam tot Damloop en dit jaar is gekozen voor het Diabetes Fonds. Omdat onze collega Ferry een zoon heeft met Diabetes type I, zal onze bijdrage specifiek hiernaartoe gaan.

Ingrijpend in het alledaagse leven

Mensen met diabetes type 1 moeten elke dag continue hun bloedsuiker meten en insuline toedienen. Ze kunnen geen hap eten zonder te berekenen hoeveel koolhydraten het zijn en hoeveel insuline ervoor nodig is. Dit herhaalt zich élke dag, gedurende hun héle leven. Er is nooit een dag dat het niet hoeft. Zitten ze er even naast, dan leidt dit meteen tot verkeerde bloedsuiker waardes.

Ferry en zijn gezin weten er alles van. Het treft niet alleen hun zoon Kyan, maar ook de rest van het gezin heeft er dagelijks mee te maken. Zij hebben gelukkig een goede modus kunnen vinden waardoor Kyan heel veel kan doen en vaak leuke en sportieve activiteiten onderneemt.

Onderzoek is broodnodig

De behandeling van diabetes type 1 is zeer intensief en bovendien is er het risico op structurele problemen met bijvoorbeeld ogen, nieren en voeten. Het is alleen nog steeds niet duidelijk waardoor diabetes type 1 precies precies ontstaat en genezing is tot op heden nog niet mogelijk.

Gelukkig vindt er veel onderzoek plaats en Nederlandse onderzoekers spelen daar een prominente rol in. Er is echter nog veel onderzoek nodig en dat is erg kostbaar. Voor IBS een extra reden om met de deelname aan de Dam tot Damloop een bijdrage te leveren aan onderzoek voor genezing van diabetes type 1. 

Dam tot Damloop mooi podium voor een goed doel

De Dam tot Damloop vindt dit jaar plaats op zondag 22 september. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld, het publiek en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. Het biedt een uniek podium voor Goede Doelen omdat het veel publiek trekt. Met twee teams lopen Diabetes Fonds en IBS de volledige 10 mijl en zal Kyan met een aantal vriendjes meedoen aan de mini Dam tot Damloop. Het is voor het eerst dat we ook een kinderteam organiseren.

Helpt u Team IBS/Diabetes Fonds om diabetes type 1 te verslaan?

Deelname aan de Damloop is een mooie manier om geld in te zamelen en zo bij te dragen aan het broodnodige onderzoek voor genezing van diabetes type 1. Wilt u ook team IBS-Diabetes Fonds steunen?

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 100 02-10-2019 | 15:40
€ 100 24-09-2019 | 11:52
€ 35 Super mooi dat het IBS Diabetes Fonds loopt voor dit belangrijke goede doel! Go for it en tot zo! 22-09-2019 | 09:55
€ 50 Heel veel succes! 21-09-2019 | 15:56
€ 500 Heel veel succes team IBS Capital Allies, mooi dat er voor een belangrijk doel gelopen wordt!! 20-09-2019 | 09:29