Herbert volbrengt de Ironman

09-08-2018 | 13:06

Hallo allemaal,

Zoals de meesten van jullie al vernomen hebben, is het gelukt om de IRONMAN te volbrengen!! Graag deel ik een kort wedstrijdverslag met jullie en vertel ik hoe de sponsoractie is verlopen.

De wedstrijd:

Doordat de watertemperatuur hoger dan 24,5 graden was, mocht er niet met een wetsuit gezwommen worden. Voor een ‘matige’ zwemmer als ik een groot nadeel. Desalniettemin viel het zwemmen, ondanks de stroming en wat kramp onderweg, reuze mee en kwam ik na 1 uur en 40 minuten het water uit.

Het tweede onderdeel, het fietsen van 180km, was verreweg het leukste. Omdat ik achteraan het startveld ben gestart en het fietsen mij prima ligt, kon ik voortdurend mensen inhalen. Hoewel de zon steeds warmer werd en het zeker niet prettig is om bijna 6 uur lang op zo’n hard zadel te zitten, heb ik van elke seconde op de fiets genoten!

Het lopen was een heel ander verhaal. Ondanks dat ik tijdens het fietsen genoeg energie gespaard had en ik dus redelijk fit aan het lopen begon, was het al na een aantal kilometer duidelijk dat de zon de bepalende negatieve factor zou worden. Het was dan wel niet de meest extreme dag van deze zomer, maar tijdens het rennen had ik continu het gevoel dat er een zonnesteek aan zat te komen. De hoofdpijn en misselijkheid werden alleen maar erger wanneer ik stukken in de brandende zon moest lopen. Hierdoor zat er ook niet veel anders op dan te rennen in de schaduw en te wandelen in de zon.

Uiteindelijk is de finish natuurlijk het allermooiste moment van de dag! Het gevoel is onbeschrijfelijk als je door de speaker tot IRONMAN uitgeroepen wordt. Achteraf ben ik blij dat ik me gehouden heb aan mijn raceplan en dat ik gezond gefinisht ben. Natuurlijk had ik de marathon graag aan 1 stuk gerend, maar helaas zat dat er dit keer niet in.

Mede door het wandelen heb ik in de dagen na de race eigenlijk totaal geen pijntjes gehad. Tijdens de wedstrijd ben ik 5kg afgevallen, maar ook dat was er de volgende dag bijna allemaal weer bij. Het was een supergave ervaring, al denk ik niet dat ik op korte termijn een nieuwe poging zal gaan wagen. Ik zal sowieso nog lang kunnen teren op deze bijzondere ervaring en alle steun van iedereen die heeft meegeleefd!

Sponsoractie:

Naast deze steun, ben ik minimaal zo blij met alle donaties aan het Diabetes Fonds, groot of klein. Zoals aangegeven heeft dit een voor mij een bijzondere betekenis en ik ben ervan overtuigd dat we hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan preventie en behandeling van diabetes in de toekomst. Ik wil jullie hartelijk danken voor jullie bijdrage.

Het streefbedrag van de actie is ruim behaald met een voorlopig bedrag van €1750,-. Hier komen nog wat donaties bij van deelnemers aan de prijsvraag. Het totaalbedrag zal daardoor rond de €2.250,- komen te liggen!

Ook wil ik Carina Leenders feliciteren met het winnen van prijsvraag. Een dik verdiende winnaar aangezien zij de tijd tot op de minuut goed geraden heeft: 13 uur en 17 minuten. Zoals aangegeven zal ik ervoor zorgen dat het kookboek en de VVV-bon bij je terecht komen en doneer ik zelf het dubbele bedrag ook aan het Diabetes Fonds. Ik zal alle deelnemers aan de prijsvraag een additionele mail sturen met de gegevens voor het doneren!

Rest mij niets anders dan jullie nogmaals te bedanken.

Hartelijke groeten vanuit het zonnige Kreta,

Herbert