Fit op de fiets

Gerrie van Deuren

Nog te gaan

Qr
van totaal € 1.000 (23%)

Ik kom samen met Sam in actie om meer diabetesonderzoek mogelijk te maken; jij ook?

Sinds 2017 heb ik Diabetes type 1 LADA. Ik ben gefascineerd naar de vraag wat de oorzaak is van Diabetes 1 en dus ook naar mogelijkheden om diabetes 1 te voorkomen. Daar is veel onderzoek voor nodig. Ik werk mee aan het vervolgonderzoek van het Amsterdams UMC naar de darmbacteriën van mensen met diabetes 1, een onderzoek dat inzet op het begrijpen van de oorzaak van diabetes 1 en daarmee op termijn hopelijk het voorkomen ervan voor veel mensen (https://www.amc.nl/web/nieuws-en-verhalen/actueel/actueel/gezond-ouder-worden-met-diabetes-type-1.htm). 

Ik heb altijd veel gesport en ben dit blijven doen toen ik diabetes kreeg. Door suikers en veel koolhydraten te vermijden dan ik sporten zonder bang te hoeven zijn voor een hypo. 

Ik kom graag in beweging voor meer geld voor diabetesonderzoek. Super dat Sam in beweging is gekomen en het initiatief heeft genomen voor deze actie. Sam gaat 200 kilometer fietsen; dat is voor mij wat te veel (zeker in de winter). Sam fietst naar Den Bosch en dat ga ik ook doen. Sam fiets vanuit het noorden naar Den Bosch, ik fiets vanuit het zuiden (Nederweert) naar Den Bosch.

Jullie kunnen ook in beweging komen door deze actie financieel te steunen. Iedere bijdrage is welkom.

Op 20 februari heb ik nu nog iets anders in mijn agenda staan, maar grote kans dat dit wegens corona niet door kan gaan. Het kan dus zijn dat ik deze fietstocht al iets eerder maak, maar daarover houd ik jullie op de hoogte.

Steun jij mijn actie? Alvast bedankt.

Gerrie van Deuren

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 Succes Gerrie! 18-01-2021 | 19:45
€ 15 Een goed doel om mensen te helpen. 18-01-2021 | 16:10
€ 10 17-01-2021 | 21:53
€ 15 Top Gerry. Ga ervoor, sterkte en succes. 17-01-2021 | 17:53
€ 15 Heb zelf Diabetes 2 17-01-2021 | 16:18
Bekijk alle

IK BEN NIET ZIEK

17-12-2020 | 09:55 Mijn manier van omgaan met diabetes, to beat it, is vooral door er met een psoitieve blik naar te kijken. Als ik probeer om te denken kom ik uit bij: Ik ben niet ziek, ik ben alleen allergisch voor koolhydraten Het eten van koolhydraten geeft bij mij een allergische reactie: hoge suikerpieken. Dat betekent dat ik mijn verantoordelijkheid neem en dus heel weinig koolhydraten eet en veel beweeg. Hierdoor heb ik nauwelijks last van allergische reacties en voel ik me veel beter. Wat betreft bewegen: ik ga iedere dag bewegen, het liefst buiten. Harlopen, fietsen, zwemmen, in de tuin werken, wandelen, regelmatig beetje krachttraining. In de winter heb ik niet altijd zin om naar buiten te gaan, maar als ik eenmaal buiten ben merk ik hoe goed het me doet. Op 20 februari ga ik dus fietsen van Nederweert (waar ik woon) naar Den Bosch. Als ik de kortste route neem is dit 70 kilometer. In de zomer is dit geen probleem maar in de winter merk ik dat ik bij het fietsen koude voeten krijg. Mijn hele lijf wordt warm van de inspanning maar mijn voeten blijven koud. Ik vraag me af hoe Sam dit doet als hij 200 kilometer gaat fietsen op 20 februari. Ik heb gelukkig een bezemwagen bij me waar ik af en toe even in kan opwarmen en die me ook weer terug naar huis brengt. Als iemand nog tips heeft om koude voeten te voorkomen, dan hoor ik graag. Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen. Als er nog mensen zijn die (een stukje) mee willen fietsen, dan heel graag :) Groeten, Gerrie
Lees meer