Het zit erop!

24-12-2019 | 12:17

Een jaar is voorbij… precies één jaar geleden dat mijn vader is begraven op de dag van ‘kerstavond’. Op deze dag komt ook mijn actie voor het Diabetesfonds ten einde. Een jaar met heel wat hardloopkilometers tijdens trainingen en regionale, nationale en zelfs internationale hardloopwedstrijden.

 
De actie
Vorig jaar op 16 december is mijn vader aan de gevolgen van diabetes overleden. Op de dag van kerstavond (24 december) is hij begraven. Om op deze ‘speciale dag’, die een droevig karakter heeft gekregen, toch een mooie herinnering te krijgen, wilde ik mijn actie tot en met 24 december 2019 laten lopen.
 
Op 1 januari ben ik een (gezonde) actie gestart om geld voor het Diabetesfonds in te zamelen. Mede dankzij deze actie kan er meer onderzoek gedaan worden, zodat huidige en toekomstige patiënten beter geholpen kunnen worden.
 
Donateurs konden zich inschrijven om mij te sponsoren per hardloopkilometer of er kon/kan eenmalig een bedrag gedoneerd worden. Momenteel zijn er al 39 eenmalige donateurs, die gezamenlijk een fantastisch bedrag van EUR 2.575,- hebben gedoneerd! Vandaag is het zover om de hardloopbalans op te maken en de overige donateurs op de hoogte te brengen van de gelopen hardloopkilometers en de bijbehorende donatie. Voor deze groep donateurs stond het uiteindelijke bedrag nog niet vast. Dit was namelijk afhankelijk van mijn aantal gelopen kilometers.
 
Kilometers
In het afgelopen jaar heb ik aan 11 hardloopwedstrijden meegedaan. Van regionale (o.a. IJsselsteinloop, Sluizenloop en Singelloop) tot nationale (Dam tot Damloop, New York Mini Marathon en de Berenloop Halve Marathon Terschelling) tot een internationale wedstrijd in Viborg (Denemarken). Dit heeft geresulteerd in een totaal aantal van 128,2 wedstrijdkilometers.
 
Om deze wedstrijden succesvol te kunnen lopen, moest er ook getraind worden. Naast mijn ‘eigen’ trainingen doordeweeks en in het weekend, ben ik vanaf de zomer ook mee gaan trainen op de donderdagavond bij Reactive in IJsselstein. Mijn persoonlijke doel was om meer kilometers dan vorig jaar te lopen. Toen kwam ik uit op 112 wedstrijdkilometers en 477 kilometer in totaal. Een totale afstand van 500 kilometer in één jaar werd mijn persoonlijke doel. Ik kan jullie vertellen dat de totaalstand is uitgekomen op … 506,5 hardloopkilometers!
 
Doneren
Allereerst wil ik alle donateurs ontzettend bedanken voor de donaties tijdens het afgelopen jaar. Het is erg leuk om te zien dat mensen waarderen waar je mee bezig bent en hierbij ook het Diabetesfonds helpen met een bijdrage voor onderzoek om huidige- en toekomstige patiënten beter te kunnen helpen. Zowel familie, vrienden, kennissen, collega’s en zelfs mensen die ik persoonlijk niet ken hebben een donatie aan mijn actie gegeven. Bedankt!
 
Ook wil ik Miranda en Marieke van het Diabetesfonds danken voor de betrokkenheid het afgelopen jaar. Jullie doen goed en dankbaar werk en het is leuk om te merken dat jullie dit met veel passie en enthousiasme doen!
 
Wil je meer weten over het Diabetesfonds en de onderzoeken? Kijk dan op https://www.diabetesfonds.nl/diabetes-fonds-voor-oplossingen-voor-diabetes-suikerziekte.  

Bij aanvang van de actie konden donateurs zich inschrijven om te sponsoren per wedstrijd- of totaal aantal gelopen kilometers. Onderstaand een overzicht van het uiteindelijke donatie bedrag:

 

Sponsoring

Totaal bedrag op basis van aantal kilometers*

EUR 0,50 per wedstrijdkilometer

EUR 65,-

EUR 0,20 per wedstrijdkilometer

EUR 26,-

EUR 0,10 per wedstrijdkilometer

EUR 13,-

EUR 0,05 per wedstrijdkilometer

EUR 7,-

Sponsoring

Totaal bedrag op basis van aantal kilometers*

EUR 0,15 totaal aantal kilometers

EUR 76,-

EUR 0,10 totaal aantal kilometers

EUR 51,-

EUR 0,05 totaal aantal kilometers

EUR 26,-

EUR 0,01 totaal aantal kilometers

EUR 6,-

* afronding op geheel bedrag naar boven
 
Uiteraard is het nog steeds mogelijk om (éénmalig) te doneren! Gebruik daarvoor de volgende link: https://www.diabeatit.nl/actie/david-van-mechelen/doneren.
 
Alvast ontzettend bedankt!
 
Fijne feestdagen
Tot slot wil ik iedereen hele fijne feestdagen toewensen en een gelukkig, sportief en vooral gezond nieuwjaar!
 
Sportieve groet van David.