Elke meter een stapje diabeter. #Diabeatit

Dit is de actie van Angelique van Lith

Nog te gaan

van totaal € 2.000 (65%)

In de zomer van 2018 voelde ik me al een tijdje niet zo lekker: had weinig energie, dronk liters water op een dag, ging wazig zien en viel (onbedoeld) kilo's af. Geef deze symptomen als zoekterm in Google, en je komt al snel uit bij diabetes.
Maar dat zou mij toch niet overkomen? Ik had net mijn 40e verjaardag gevierd, was benoemd tot Vitaliteitsmanager op mijn werk, leef gezond, sport regelmatig, heb geen overgewicht en de ziekte komt niet voor in de familie.

Een bezoek aan de huisarts bevestigde echter waar ik bang voor was: ik heb diabetes.
Er volgden weken van bloed prikken, suikerwaarden controleren, medicijnen inregelen, ontkenning, boosheid, verdriet, teleurstelling, bezorgdheid (vooral bij familie, vrienden en collega’s). Maar toch ben ik sinds de diagnose vooral heel positief geweest!

In januari heb ik besloten om deel te nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse (4 x 40 kilometer). Een lang gekoesterde wens en de perfecte manier om veel te bewegen. Inmiddels lijken mijn lichaam en de medicijnen met elkaar in evenwicht te raken en is mijn bloedsuikerwaarde op een acceptabel niveau. De komende weken zal blijken of de waarde stabiliseert. Ondertussen blijf ik wandelen en trainen: Elke meter een stapje diabeter. #Diabeatit

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 Wat en goed initiatief! Succes Angelique 14-05-2019 | 15:33
€ 50 09-05-2019 | 08:21
€ 25 Zet ‘m op A-tje! Nu al een winnaar, en straks een zware maar prachtige finale. Je kunt het! 07-05-2019 | 21:40
€ 25 26-04-2019 | 09:32
€ 25 Wauw, mooi verhaal over acceptatie en dan de moed voor dit avontuur. Hoppa! Zet m op! Liefs! 19-04-2019 | 19:33