Help jij ook mee?

Een lang en gezond leven, dat willen we allemaal. Maar dat is niet vanzelfsprekend voor 1,2 miljoen mensen met diabetes in Nederland. Door in actie te komen en geld in te zamelen steun je het Diabetes Fonds. Dankzij jou kunnen we onderzoek betalen om diabetes beter te behandelen, te voorkomen en te genezen. Dus: Let's DiaBeatit together!

Wist je dat... 
Ook dit jaar de New York Mini Marathon weer in Rotterdam is? Schrijf je in voor één van de vier afstanden (4.2 km, 10.5 km, 21 km en de Kidsrun) en doe op zaterdag 12 oktober mee voor jezelf, maar vooral voor een ander. Schrijf je nu in via www.newyorkminimarathon.nl.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle evenementen
Jaarlijks Handwerkfestijn Op vrijdag 27 september en zaterdag 28 september 2019 vind de 13e editie van het Handwerkfestijn in Hoevelaken plaats. De markt voor creatievelingen met allerlei handwerkmaterialen, stoffen en wol. Marja Leijtens organiseert samen met tientallen vrijwilligers jaarlijks dit prachtig evenement. De opbrengst van het Handwerkfestijn gaat naar onderzoek naar diabetes type 1.Locatie: Harco Hoveniers, Hogebrinkerweg 50, 3871 KN Hoevelaken. Gezocht Heb je nog materialen, pakketten of boeken op het gebied van handwerken en andere handvaardigheidstechnieken die ongebruikt blijven liggen? Geef ze een tweede ‘leven'. Marja zoekt altijd: Schenkingen van alles op het gebied van handwerk en andere handvaardigheidstechnieken Medewerkers voor de verkoop van handwerk en handvaardigheidsmaterialen  Sponsoren Voor meer informatie, neem contact op met Marja via de email: marjaleijtens@kpnplanet.nl. Of bekijk de Facebookpagina van het Handwerkfestijn 
Bekijk alle

Doe mee met een van de bestaande evenementen of start je eigen actie. Dat kan alleen of met een team, je collega’s, je klas of bijvoorbeeld je kookclub. Kijk hieronder voor inspiratie. 

Kom in actie
Bekijk alle

Méér begrip en bekendheid voor diabetes

30-08-2019 | 11:48 Mensen met diabetes staan dagelijks voor grote uitdagingen en hebben nooit een moment rust. Daarom voert het Diabetes Fonds de campagne ‘Dit is diabetes’ rond het beklemmende kader waarin het leven van veel mensen met diabetes zich afspeelt. Diabetes kan namelijk iedereen overkomen. Elke 10 minuten krijgt iemand in Nederland de diagnose. Maatschappelijk thema’s vormen regelmatig een onderdeel van de verhaallijnen in de RTL-serie GTST. Het personage JoJo krijgt de diagnose diabetes type 1. Haar verhaal bevat gebeurtenissen die zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen van echte mensen met diabetes. In de reclameblokken van GTST komen zij aan het woord.  De verhaallijn van JoJo startte afgelopen maandag en is elke avond te zien om 20.00 uur op RTL4. Haar verhaal is onder andere gebaseerd op dat van de 40-jarige Laura, die te zien is tijdens de reclameblokken rondom de uitzending. Of het nu gaat om diabetes type 1, diabetes type 2, MODY, LADA of een andere vorm: mensen met diabetes worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van hun ziekte. Niet alleen Laura, maar ook Dion, Donja, Evert-Jan, Mary en vele anderen hebben 24/7 te maken met de impact van diabetes op hun leven. Het hele verhaal van Laura en onze andere helden die hun verhaal wilden delen lees je op onze campagnesite www.diabetes.nl.  Door in actie te komen voor het Diabetes Fonds help jij de droom van genezing voor Laura en iedereen met diabetes een stapje dichterbij te brengen.
Lees meer
Bekijk alle
€ 5

Fleur

Ik heb dit gedoneerd om meer onderzoek te kunnen doen naar diabetes. Aan: #Diabetes life 16-09-2019 | 17:24