Tips

Tip 1: Maak de boodschap persoonlijk en vertel waarom jij diabetes wilt verslaan

De meest succesvolle DiaBeatit-acties vertellen een persoonlijk verhaal. Laat mensen weten waarom jij je inzet om geld op te halen voor het Diabetes Fonds. Waarom jij wilt dat er onderzoek komt naar de genezing van diabetes. Mensen die weten waarom jij diabetes wilt verslaan, willen je sneller helpen.

Tip 2: Gebruik een pakkende foto

Een beeld zegt veel meer dan woorden. Met een goede foto van jezelf zien mensen meteen dat het om jouw actiepagina gaat, en wat je gaat doen om geld in te zamelen. De foto moet groot genoeg zijn, 640 x 640 pixels. Dit kun je controleren met programma’s zoals Paint.

Tip 3: Zorg voor opvulling van je pagina

Een lege actiepagina kan soms afschrikken. Zorg daarom dat jouw DiaBeatit-actiepagina is gevuld met tekst en een foto. Het kan ook helpen als er al een paar donaties zijn gedaan voordat je kenbaar maakt dat je een actie bent gestart, want als er een schaap over de dam is….

Tip 4: Promoot je pagina

Social media kunnen hier goed bij helpen, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden. Zet bijvoorbeeld de link gedurende de actie in je e-mailhandtekening. Vraag je werkgever of hij de link naar je actiepagina plaatst op intranet of de website van het bedrijf waar je werkt. Hang posters op met de link. Alles kan!

Tip 5: Plaats nieuwsberichten op je actiepagina en deel deze

Op je actiepagina kun je eenvoudig nieuwsberichten zetten. Vergeet niet om je bericht daarna te delen via Facebook, Twitter en/of LinkedIn.

Tip 6: Benader bedrijven om je te sponsoren

Bedrijven kun je benaderen om te vragen of ze je willen sponsoren. Denk bijvoorbeeld aan je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kun je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven.

Tip 7: Stuur een herinneringsmail

Om het geheugen van mensen op te frissen, is het handig om iedereen te herinneren aan jouw actie. Misschien zijn mensen wel van plan om je actie voor het Diabetes Fonds te steunen, maar hebben ze even een herinnering nodig. Je kunt dan ook meteen de mensen bedanken die al hebben gedoneerd.

Tip 8: Betrek de media bij de actie

Lokale media vinden verhalen van mensen die in actie komen vaak erg leuk. Het Diabetes Fonds helpt je graag bij het benaderen van de media.

Tip 9: Onthoud dat de periode na de actie ook belangrijk is

Mensen vinden het leuk om te weten hoe je actie is afgelopen. Vaak komt ongeveer 20% van de totale donaties zelfs binnen na de actie!

Hulp nodig?

Weet je even niet waar je moet beginnen of wil je graag sparren om je actie tot een succes te maken? Neem dan contact op via info@diabeatit.nl We staan voor je klaar.

Gaat het goed? Laat het ons ook weten!

Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaal bij? Laat het ons weten. Stuur een berichtje naar info@diabeatit.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social media-kanalen.

Heb je nog tips voor ons?

Wij geven hier tips maar misschien heb jij ook goede tips voor iedereen. Heb je tips voor andere actievoerders? Laat het ons weten via info@diabeatit.nl

Inloggen